A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Центр дитячої та юнацької творчості Кам'янка-Бузької міської ради"

Дата: від до Скинути

"На шлях я вийшла ранньою весною"

25 лютого, в актовому залі ЦДЮТ відбулась презентація "На шлях я вийшла ранньою весною" про життя та творчіть Лесі Українки. Методист ЦДЮТ Людмила Осіпчук запросила усіх охочих долучитися до вшанування памяті геніальної дочки українського народу.

16:00 25.02.2021

Прес-діалог " Її величність - мова "

Щасливі ми, що народилися на такій чудовій, багатій, мальовничій землі - в нашій славній Україні. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося аж до сліз, зачувши рідне слово. Вихованці гуртка "Дивослово" разом із своїм керівником Ольгою Вороною завітали у Публічну бібліотеку для дорослих та провели який був приурочений Міжнародному дню рідної мови. Бібліотекарі змістовно і цікаво розповіли дітям про мову та історію свята рідної мови. Діти читали вірші українських поетів, підготували конкурсну програму: разом із бібліотекарями відгадували загадки про мову та знання, добирали антоніми та синоніми до слів, з'єднували частини прислів'я в одне ціле. Було дуже цікаво і дітям, і дорослим: любов до мови та поетичного слова поєднала різні покоління. І якщо діти люблять свою рідну мову, значить вона буде жити і передаватися із роду в рід!

16:00 25.02.2021

У читальному залі бібліотеки для дорослих відбувся семінар-тренінг зразкового гуртка бісерування «Намистинки» на тему «Українська орнаментика''

У читальному залі бібліотеки для дорослих відбувся семінар-тренінг зразкового гуртка бісерування «Намистинки» на тему «Українська орнаментика. Створення розеткового орнаменту за допомогою онлайн-конструктора Ornament Name». Завданням теоретичної частини заняття було узагальнити знання про український народний орнамент, види та типи орнаментів, поглибити знання з композиції про рапорт узору, симетрію в орнаменті та її види; розширити знання про орнаментику та колорит. Учні ознайомилися із книгою «Текстова вишивка» та Володимиром Підгірняком, науковцем, архітектором, автором бродівського письма. А під час практичного IT-тренінгу учні вчилися створювати композицію розеткового орнаменту за допомогою інструментів онлайн-конструктора Ornament Name, використовуючи символи бродівського письма, правильно підбирати кольори. Така діяльність у гуртку бісерування розвиває просторові уявлення, уяву, фантазію, естетичні смаки, творчі здібності, почуття прекрасного, уміння аналізувати, порівнювати, мислити творчо, нестандартно. Застосування інноваційних технологій STEM-освіти зацікавлюють дітей, сприяють розвитку стійкого інтересу до бісероплетіння, розширенню науково-технічних компетентностей учнів, вихованню любові та поваги до художньої творчості, декоративно-ужиткового мистецтва, до українських народних ремесел. Нова форма роботи викликала у дітей велике бажання вивчати українську народну орнаментику та наслідувати народні традиції, дала новий поштовх до творчості. Роботи учнів поповнили онлайн-галерею Ornament Name і стали основою для створення нових виробів. Для учнів, які перебувають на самоізоляції, велася пряма відеотрансляція уроку. Щиро вдячні адміністрації та працівникам Публічної бібліотеки Кам’янка-Бузької міської ради за підготовлену тематичну виставку книг про українську орнаментику, надану можливість удосконалення практичних навичок роботи з комп’ютером та розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності, а також сприяння у проведенні семінару-тренінгу.

16:21 19.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень