A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Центр дитячої та юнацької творчості Кам'янка-Бузької міської ради"

«Позбавлені держави. Розвіяні по світу. Врятували світ».

Дата: 10.11.2023 12:18
Кількість переглядів: 22

«Позбавлені держави. Розвіяні по світу. Врятували світ». Під такою назвою  9 листопада 2023 року   в Історико-краєзнавчому музеї Кам’янеччини відбулася презентація авторської виставки  присвячена  Україні та українцям у Другій світовій війні. Провів її магістр історії, науковий співробітник КП ТІЦ у м. Жовква, автор експозиції музею «Жовківська вежа» Віктор Заславський. Виставка зроблена для 26 АБР ім. Романа Дашкевича.

Головна ідея презентації – показати, що, не маючи держави, українці були розпорошені поміж імперіями. Наші заслуги привласнили інші армії світу. Зараз прийшов час вертати свою історію.

Цікава та дискусійна тема, яка неоднозначно сприймається досі, але яка засвідчує, що українці – мужні, сміливі, героїчні, які вміють воювати і відважно боронять свободу. Але трагедія українців у тому, що вони боролися, не маючи своєї власної держави. Тому часто-густо, будучи вояками різних армій світу, опинялися по обидва боки у гарячих битвах Другої світової війни. Дійсно, країна, яка не має своєї власної армії, буде годувати чужу.

КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості Кам’янка-Бузької міської ради» дякує дирекції ОЗЗСО №1 за участь учнів в екскурсії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень